Produsent sender virus på konkurrent

Dream Multimedia har lenge irritert seg over at det har blitt produsert og solgt billige kloner av deres DM-500 satelitt-tuner. Nå har de distribuert ut et virus som har slått ut alle klonene verden over.

Ifølge et tips fra Jan Erik har viruset slettet bootloaderen i klonen noe som gjør den ubrukelig. Under er et sitat som ligger ute på websidene til Dream Multimedia sin importør i Norge står det følgende:

Doom day for clones

Fase 1

Fase 1 er gjennomført i kampen mot DM500 kopier som produseres i Kina. Den 15.4. gikk tiden ut og alle Dreambox-kopier er i dag ubrukelige.

Clone killer

Gemini Team ga ut image ver 4.3 for noen uker siden. For de som hadde Dreambox kopi, ga dette Imaget ikke tilgang til ”blue panel” funksjonen og denne meldingen kom opp:

“It’s not a Dream.It’s a Nightmare
The Gemini is developed only for Dreambox BluePanel locked!”

To dager senere kom Gemini ver 4.3.1. Denne skulle tilsynelatende ikke inneholde noen kopibekjempelse, men det gjorde det. En tidsinnstilt ødeleggende funksjon lå der. Følgende tekst dukker opp før de ble ødelagt:

“Warning – clone box detected – system stop. Contact your dealer – adios amigo!”

Andre Images kommer til å inneholde “Clone killer” software. Også de som tilsynelatende er eldre Images.

Under mange navn

Dreambox DM500 har blitt kopiert og lansert under flere forskjellige navn. Foruten kopien som går under det originale navnet ”DM500Si” eksisterer det mange forskjellige andre navn slik som; CNET, iNetbox 300S, Optibox 5001S, DVB-500S, DVB 500-S, Signal 300S, Kamikazebox, Envision EN-500 VISION, Fancybox FB 500-S, XcrusierBox W 500-S, Tuxbox TX907L, Ubuntubox, Linux Box, BlackBox-X1, ExtremeBox 500S, EagleBox, Miraclebox M500S og det er flere. Disse har andre fronter, men felles for alle er at de er kopier.

Alle nye DM500 som selges nå er mest trolig kopier. Det er kun DM500+ som er original og i salg nå. Andre bokser som selges med tekst som “Virker med Dreambox Images”, “Fungerer som DM500”, “Gjør det samme som DM500” er trulig kopier. Meld fra til oss.

Dream Multimedia har over lengre tid prøvd å stoppe produksjonen i Kina, men dette har vært totalt nytteløst på grunn av regimet.

Konsekvenser

Dette er en aggressiv, men åpenbart effektiv måte å bli kvitt uautoriserte produsenter på. Spørsmålet er om dette vil ha en tilsvarende virkning som når spritsmuglere fullstendig ødela markedet for seg selv ved å selge metanolholdig sprit i stedet for druesprit. Nå har ikke klonedrepinga like fatale konsekvenser som spriten, men mang en sofabonde vil nok kunne bli lamslått av sorte TV-kanaler.

Eller hva om det gikk en liten faen i Microsoft og de slettet disken til alle som ikke passerte Genuine Microsoft Software-testen hos de? Kanskje det endelig ville blitt det store gjennombruddet for Linux og OpenOffice? Kanskje ikke så dumt initiativ fra Dream Multimedia allikevel dette.

Vi får håpe Microsoft henger seg på. Jeg må bare rydde litt på disken min først…

Kommentarer