En halv million PC-er infisert hver dag

PandaLabs kom nylig med sin rapport fra fjoråret, som viser sjokkerende tall; hele 500.000 maskiner blir hver dag infisert av bots, og 50 % av all mail som ble sendt i fjor var spam.

En halv million infisert hver dag

Hver eneste dag blir omtrent en halv million datamaskiner smittet av såkalte bots, ifølge PandaLabs’ årsrapport på malware-aktivitet fra 2007. Bots er et uttrykk som kan defineres som en slags (ond) robot som gjør en oppgave automatisk – eller når skaperen av viruset selv ønsker det. På denne måten kan vedkommende få full kontroll over ditt system. Etterhvert, når de får kontroll over flere hundre datamaskiner, kobler de disse maskinene opp mot hverandre i såkalte botnets.


Botnet illustrert.

2007 var året for søppelpost

Tilnærmet 11% av alle datamaskiner omkring i verden er del av disse botnettene, og disse er ansvarlige for 85% av all søppelpost som blir sendt.

«Starteren av botnettet kan leie ut nettverket til høyeste anbudsgiver. “Cyber-kjeltringer” som leier disse nettverkene bruker dem til kriminelle aktiviteter, i tillegg til å laste malware opp på smittede datamaskiner, eller forårsake DoS. Skjønt, den mest hyppige aktiviteten er sannsynligvis masseutsendelse av søppelpost». forklarer Luis Corrons, Teknisk direktør hos PandaLabs.
Og det er det ingen tvil om; spam-aktiviteten var bekymringsverdig stor i fjor; mer enn 50% av all e-post som ble mottatt var søppelpost, mens prosentdelen i korporative miljøer var på mellom 80%-95%.


Spam dominerte innboksene hos de fleste i fjor.

«For å få et inntrykk av den faktiske målestokken av problemet, ville det ta omkring 2.000 terabytes for å lagre det totale volumet av søppelposten som blir sendt i løpet av èn eneste dag». sier Luis Corrons.

Innholdet i denne søppelposten er meget variert. Seksuell helse var det meste populære temaet i det første kvartalet av 2007 – med 54% av all søppelpost. I det andre og tredje kvartalet, var det medisiner som toppet listen, med henholdsvis 45% og 30%.

Når det gjelder opphavet til all denne søppelposten er 59,72% sendt fra Russland, mens 23,08% kommer fra USA. Tyrkia (6.12%), Tyskland (4.77%) og Storbritania (3.16%) er andre land som havnet høyt på listen her.

For hele rapporten, se Pandasecurity.com.

Kommentarer