DivX med videotjeneste

Kommersielle DivX har startet sin egen youtube-konkurrent, Stage6 - og kvaliteten er overlegen.

YouTube trenger pr. dags dato ingen lang beskrivelse, annet enn at den er meget populær. Men det mange kanskje legger merke til, er videokvaliteten på klippene som ligger ute på YouTube.

DivX har i lang tid vært et av de mest populære formatene for å komprimere DVD-filmer og annet videoinnhold med. Kvaliteten har vært godt over akseptabel for folk flest, og DivX har deretter for rykte på seg for det.
Dette ryktet har de tydeligvis visst å dratt nytte av, da de startet videotjenesten Stage6, som satser på høy kvalitet sammen med høy DivX-komprimering.

Når man i dag besøker Stage6, kan man søke seg fram til en rekke klipp av meget høy kvalitet. Pr. dags dato ser det også ut til at Stage6 “sliter” med det samme som YouTube gjør: ikke-autoriserte kopier av TV-serier og lignende. Et eksempel kan være den siste episoden av Smallville, som gikk i USA sist fredag.

Tjenesten er enda i Beta, så det vil bli spennende å se hvordan det utvikler seg. Per i dag er ihvertfall tjenesten meget imponerende med tanke på kvalitet, kapasitet og kontroll. Det gjenstår også å se hvor lang tid det tar før DivX får filmselskapene på nakken.

Besøk Stage6

Kommentarer